screen
Deze website is niet geoptimaliseerd voor Desktop computers. Bezoek dit adres opnieuw met uw Smartphone browser.
De PrikPunt App werkt op de volgende mobiele platforms:
screen
Mogelijk gemaakt door VaccinatieZorg

FAQ

Veelgestelde vragen

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat-, krab- of spuugaccidenten op het werk.

Veel organisaties kozen al voor een aansluiting bij PrikPunt, zoals 1/3 van de zorginstellingen in Nederland, organisaties in maatschappelijke opvang, reinigingsdiensten en uitzendbureaus. Met PrikPunt bent u verzekerd van deskundig advies op basis van de landelijke richtlijnen bij prikaccidenten (LCI-protocol) en zorgvuldige begeleiding na een prikaccident.

Klik op een van de onderstaande vragen om het antwoord te lezen.


U kunt gewoon de PrikPunt meldijn bellen als het een werk-gerelateerd bijtaccident is. De PrikPunt medewerker beoordeelt of er een actie nodig is en adviseert u. U kunt bijvoorbeeld worden doorverwezen naar uw huisarts.

Ja, er zijn ook (gratis) posters en stickers beschikbaar. Deze kunnen worden aangevraagd via info@vaccinatiezorg.nl of via 0486 41 72 72, het kantoornummer van VaccinatieZorg.

Als het prikaccident gebeurt tijdens het werk voor uw werkgever, mag de collega gewoon bellen. Een (nieuw) contract afsluiten voor PrikPunt verloopt altijd via de werkgever. Adviseer hem of haar om via de leidinggevende contact te leggen met VaccinatieZorg voor het afsluiten van een contract.

Individueel melden kan ook. Er is dan wel toestemming van de werkgever nodig voor het betalen van de kosten.

Nee. De kosten die te maken hebben met een werk-gerelateerd prikaccident worden in rekening gebracht bij de werkgever. Dit heeft ermee te maken dat een werk-gerelateerd accident een bedrijfsongeval is. Ook voor de eerste acute interventie (bij u of bij degene van wie het bloed afkomstig is) worden de kosten bij de werkgever verhaald. Dus niet bij uw zorgverzekering.

Zeker. De medewerkers van de PrikPunt meldlijn stellen u zo goed mogelijk gerust, maar als er later nieuwe vragen ontstaan mag u altijd nogmaals bellen. Dit wordt niet extra berekend.

Ja. De meldlijn PrikPunt is er ook voor risico-inschatting en advies over eventuele kweekafname na een werk-gerelateerd MRSA contact. Hiervoor is wel een contract met de werkgever OF toestemming van de werkgever nodig voor de hieraan verbonden kosten.

Ja. De meldlijn PrikPunt is er ook voor een advies bij de volgende 4 vragen over een tekenbeet:
  • Is het een tekenbeet
  • Heb ik de teek juist verwijderd
  • Heb ik antibiotica nodig
  • Wat kan ik doen met gezondheidsklachten na een tekenbeet?

Meer informatie?

Ga naar VaccinatieZorg.nl voor meer informatie over prikaccidenten en de diensten van PrikPunt.