Home

VaccinatieZorg

Infectiepreventie op het werk

Met onze 50 BIG-geregistreerde verpleegkundigen, artsen en artsen microbioloog ontzorgen wij werkgevers bij de bescherming van de gezondheid van werknemers.

3500

Prikaccidenten
per jaar gemeld

23.000

Vaccinaties
per jaar

740

Aangesloten
instanties

PrikPunt: Meldlijn voor accidenten

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriƫn en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...

MRSA Meldlijn

Als er een kans is dat u tijdens/door uw werk besmet bent geraakt met MRSA, bel dan zo spoedig mogelijk met de PrikPunt meldlijn. De verpleegkundige die u aan de lijn krijgt, neemt met u de situatie door en bepaalt of het nodig is om kweken af te nemen.

PRIKACCIDENTEN

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prikaccidenten. Iedereen kan gebruik maken

Lees verder...

GRIEP

Over Griep Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de

Lees verder...

HEPATITIS A

Besmetting met hepatitis A kan op verschillende manieren gebeuren. Het hepatitis A virus wordt met de ontlasting

Lees verder...

HEPATITIS B

Besmetting met Hepatitis B kan op verschillende manieren gebeuren. Het Hepatitis B virus wordt overgedragen door

Lees verder...

DTP

Een DTP vaccinatie wordt in de regel genomen om medewerkers te beschermen tegen Difterie, Tetanus, en Polio

Lees verder...

MRSA

MRSA, de ziekenhuisbacterie, is tot nu toe de meest bekende resistente bacterie die zich verspreidt in de gezondheidszorg

Lees verder...

Onze samenwerkings partners