screen
Deze website is niet geoptimaliseerd voor Desktop computers. Bezoek dit adres opnieuw met uw Smartphone browser.
De KNMT-PrikPunt App werkt op de volgende mobiele platforms:
screen
Mogelijk gemaakt door VaccinatieZorg

Info

Uw werkgever heeft een contract afgesloten met KNMT-PrikPunt, het meldpunt voor prik-, snij-, bijt-, krab-, spat- of spuugaccidenten van VaccinatieZorg B.V. De medewerkers van de PrikPunt meldlijn zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar voor advies en begeleiding na een prikaccident tijdens het werk.


Een prikaccident, wat is dat?

Een prikaccident is de verzamelnaam voor verwondingen waarbij u als verwonde persoon besmet kan raken met een bloed-overdraagbare aandoening. Met name gaat het dan om hepatitis B, hepatitis C of HIV. Bij een eventueel prik-, snij-, bijt-, krab- of spataccident moet er dan sprake zijn van contact met bloed, weefselvocht of speeksel.

Om een goede inschatting te maken van het risico op besmetting, beoordeelt de medewerker van de PrikPunt meldlijn niet alleen uw situatie als verwonde (slachtoffer) maar – indien mogelijk - ook van de andere persoon (de bron). De beoordeling en inschatting van het risico is vaak niet eenvoudig. Daarom wordt zo nodig extra overleg gepleegd met medisch specialisten.

De speciaal geschoolde verpleegkundigen van de meldlijn PrikPunt geven u deskundig advies en begeleiden de hele afhandeling van het prikaccident.


Is Uw antistof-titer hepatitis B bekend?

Wanneer er een reële kans is op bijvoorbeeld besmetting met hepatitis B is het belangrijk om te weten of u in het verleden preventief gevaccineerd bent en of de hoogte van uw antistof-titer hepatitis B bekend is (anti-HBs titer). Een volledig vaccinatietraject hepatitis B bestaat uit 3x een vaccinatie gevolgd door een bloedonderzoek op antistoffen.


Meer weten over KNMT-PrikPunt?

Klik hier voor meer informatie.