StudentZorg

StudentZorg

Als school doet u er alles aan om besmettingsgevaar bij uw studenten te minimaliseren. U doet dat via voorlichting en een goed vaccinatiebeleid tegen hepatitis B. Toch komen prikaccidenten regelmatig voor, zowel op school als tijdens stages. Denk hierbij aan stageplaatsen bij ziekenhuizen, verplegings- en verzorgingshuizen, maar ook in tandartspraktijken, psychiatrie en zorginstellingen voor mensen met een beperking. VaccinatieZorg BV biedt met StudentZorg volledige ondersteuning op het gebied van infectiepreventie tijdens studie en stage.

Wat is StudentZorg?

StudentZorg is een totaalpakket voor scholen op het gebied van infectiepreventie in de zorgsector. Dit totaalpakket bestaat uit voorlichting, aansluiting PrikPunt, en volledige verzorging vaccinatieproject hepatitis B op uw locatie(s). U betaalt als school de vaccinaties hepatitis B en geniet met dit pakket kosteloos van de service van PrikPunt en een gastcollege.

Gastcollege

Tijdens het gastcollege komen infectiepreventie en het nut van vaccinatie tegen hepatitis B aan bod. Daarnaast bespreken wij de mogelijkheden van beheersmaatregelen bij een prikaccident. Ook de risico’s op overdracht van infectieziekten worden belicht en studenten krijgen de gelegenheid vragen te stellen. Zij krijgen zo een duidelijk beeld bij deze onderwerpen.

Aansluiting PrikPunt

Aansluiting bij het landelijk 24-uurs melden adviespunt voor prikaccidenten. Prikaccident is een verzamelnaam voor prik-, bijt-, snij-, krab- of spatongevallen, waarbij iemand in contact komt met bloed of lichaamsvocht van een ander. Als uw school het pakket StudentZorg heeft, kunnen uw studenten kosteloos gebruik maken van onze eerste hulp bij prikaccidenten opgelopen tijdens de les en bij stageplaatsen die geen afspraken hebben met PrikPunt. Wij verstrekken hiervoor een handig informatiepasje in creditcard formaat dat de student bij zich kan dragen.

In Nederland lopen 1 miljoen werknemers kans op besmetting met bijvoorbeeld hepatitis B, hepatitis C of HIV. Razendsnel handelen bij een prikaccident is belangrijk!

Meld- en adviespunt

Uw studenten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht bij ons meld- en adviespunt. Onze meldlijn is bereikbaar op 088 - 774 54 63 en wordt bemand door deskundige verpleegkundigen. Zij bepalen zo nodig in overleg met een arts microbioloog of HIV-behandelaar, hoeveel risico uw student loopt op bloedoverdraagbare aandoeningen. Is behandeling nodig? Dan krijgt de student een behandeladvies per email toegezonden met duidelijke instructies over het vervolg.

Vaccinaties hepatitis B

Volledige verzorging van het vaccinatieprogramma hepatitis B op uw locatie(s) tegen een aantrekkelijk tarief. Naast het volledige vaccinatieprogramma hepatitis B, verzorgen wij de gehele administratie en logistiek behorende bij dit vaccinatieproject. Denk hierbij aan het digitaal uitnodigen van uw studenten en het bewaken van het vaccinatieschema. Het digitale registratiesysteem is ook voor de school inzichtelijk, zodat actuele informatie over het vaccinatieprogramma van uw studenten op ieder moment te raadplegen is.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriën en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...