Huisartsen Module

Huisartsenpraktijk Module

PrikPunt: ondersteuning bij accidenten binnen de praktijk

Artsen en medewerkers in de huisartsenpraktijk lopen tijdens hun werk risico op een prikaccident. Een prikaccident is in de eerste plaats vervelend voor de betrokkenen. Daarnaast brengt het voor u als huisarts een ethisch dilemma met zich mee: Wilt u als huisarts wel uw eigen medewerkers behandelen? Ook stelt een prikaccident u voor praktische problemen. Zo wilt u patiƫnten in de wachtkamer niet laten wachten en kan de bijkomende administratie voelen als een extra last. Het lastige is dat de incidentie van een prikaccident vaak zo laag is, dat het niet mogelijk is om er veel ervaring mee op te doen.

VaccinatieZorg biedt uitkomst en ontzorgt uw praktijk bij prikaccidenten. Met de PrikPunt Huisartsenpraktijkmodule bent u voorzien van 24 uur per dag een professionele diagnose, deskundig advies en zo nodig/desgewenst een medische interventie voor artsen en medewerkers van de praktijk.

PrikPunt. 24/7 professioneel advies en hulp

PrikPunt is het landelijke meld- en adviespunt voor werkgerelateerde prikaccidenten van VaccinatieZorg BV. Via telefoonnummer 088 77 454 63 is PrikPunt 24-uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Onze BIG geregistreerde verpleegkundigen aan de meldlijn zijn speciaal opgeleid voor deze dienstverlening. Aan de hand van het LCI protocol van het RIVM bepalen zij het risico op besmetting met hepatitis B, hepatitis C of HIV. Zo nodig en indien gewenst regelt PrikPunt acute medische interventie op locatie. Onze arts microbiologen zijn als achterwacht bereikbaar voor overleg en kunnen eventueel doorverwijzen naar een HIV behandelaar in de regio.

Werknemers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht bij ons landelijk meld- en adviespunt.

PrikPunt is gespecialiseerd in de advisering bij prikaccidenten en is constant bezig om de dienstverlening te verbeteren. Wij registreren alle binnengekomen meldingen en evalueren deze met een externe epidemioloog. Dit geeft belangrijke informatie om prikaccidenten te voorkomen en bevordert de kwaliteit van onze dienstverlening. Tevens worden cijfers aangeleverd voor onderzoek aan het RIVM. PrikPunt heeft raamovereenkomsten met alle branchevereniging in de zorg en handelt voor een derde van de zorginstellingen in Nederland de prikaccidenten af. Dat zijn er ruim 3.000 per jaar.

Regelmatig krijgt PrikPunt ook doorverwijzingen via huisartsen van verwonden die zich bij de praktijk gemeld hebben. PrikPunt heeft goede ervaringen in de samenwerking met huisartsen bij de eerste acute medische interventie van derden, waarbij PrikPunt de regie voert en voor overleg beschikbaar is. Denk hierbij aan het verzorgen van een hepatitis B vaccinatie of het toedienen van immunoglobuline.

Huisartsenmodule PrikPunt

De huisartsenmodule bestaat uit een jaar-contractmodule voor artsen en medewerkers van de huisartspraktijk. Tegen een speciaal laag tarief sluit u een overeenkomst voor de PrikPunt dienstverlening af. In de 1-jarige module zijn de aansluitkosten en het meldingstarief opgenomen. Kosten voor een eventueel via PrikPunt in te zetten eerste acute medische interventie worden apart in rekening gebracht. PrikPunt zet daarbij ons regionaal netwerk in of we komen zelf op locatie voor een snelle interventie. Het staat de praktijk altijd vrij om de nazorg zelf te regelen.

Aansluiten bij PrikPunt?

Via de pagina Info kunt u een aanmeldformulier aanvragen voor de Huisartsenpraktijkmodule. U kunt ook telefonisch contact opnemen via
0486 - 41 72 72 of een e-mail sturen naar info@vaccinatiezorg.nl.

Info Huisartsen Module PDF

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriƫn en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...