PrikPunt

PrikPunt: meldlijn voor prikaccidenten op het werk

PrikPunt. Dé reactie bij prikaccidenten

Prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk zijn erg vervelend voor u en uw werknemer. Het kan leiden tot stress, onzekerheid, verzuim en zelfs arbeidsongeschiktheid. Wanneer uw medewerkers een grote kans lopen op prikaccidenten, wilt u dat ze adequaat en snel geholpen worden. PrikPunt biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week een professionele diagnose en snelle behandeling bij prikaccidenten.

PrikPunt ontzorgt van A tot Z

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prikaccidenten op het werk. Onze BIG-geregistreerde verpleegkundigen zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via onze meldlijn (088 - 774 54 63). Wanneer u (uw medewerker) belt met een prikaccident, bepalen wij het risico op besmetting met hepatitis B, hepatitis C en HIV. Een professionele diagnose wordt gesteld aan de hand van onze uniforme protocollen en nauwe samenwerking met arts microbiologen. Indien behandeling nodig blijkt, verzorgen wij de medische interventie op locatie of een doorverwijzing met behandeladvies naar de juiste instantie.

PrikPunt Plus
Met PrikPunt Plus bieden we daarnaast als het nodig is ook psychische nazorg voor betrokken werknemer(s). Zo ontzorgt PrikPunt van A tot Z.

Bij geen gehoor op de 088 - 774 54 63 meldlijn van PrikPunt, kunt u een e-mail sturen naar prikpunt@vaccinatiezorg.nl.

De voordelen van PrikPunt op een rij

  • 24/7 deskundig advies bij prikaccidenten
  • Professionele diagnose
  • Interventie op locatie
  • Heldere richtlijnen en uniforme protocollen
  • Zorgvuldige nazorg voor betrokken werknemer(s)

Wat te doen bij een prikaccident?

PrikPunt. Eerste hulp bij prikaccidenten

Als uw organisatie is aangesloten bij PrikPunt, kunt u gebruik maken van onze eerste hulp bij prikaccidenten. Wij informeren u graag over deze dienstverlening. Organisaties in de zorgsector, reinigingsdiensten, hulpdiensten, maatschappelijke opvang en mondzorg gingen u al voor.

Wat zegt de wet?

Op de website Arboportaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt u meer informatie over wet- en regelgeving met betrekking tot prikaccidenten en het voorkomen daarvan.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriën en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...