Over DTP

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Een DTP vaccinatie wordt in de regel genomen om medewerkers te beschermen tegen Tetanus. Bij beroepen met een risico op verontreinigde verwondingen is er risico op tetanus.

Een DTP revaccinatie bestaat uit 1 vaccinatie voor een bescherming van minimaal 10 jaar. Dit geldt voor personen die tijdens de kindertijd in Nederland een Rijksvaccinatieprogramma bij het consultatiebureau hebben doorlopen. Personen geboren na 1950 hebben dit programma vrijwel altijd doorlopen.

Tarieven

Het tarief voor een DTP vaccinatie is afhankelijk van het aantal te vaccineren medewerkers en het aantal locaties dat moet worden bezocht en een eventuele combinatie met andere vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, griep). Neemt u contact met ons op voor een advies en een offerte op maat.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriƫn en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...