Griepvaccinatie

Griepvaccinatie op locatie.

VaccinatieZorg is een landelijk werkende organisatie die jaarlijks bij kleine en grote ondernemingen tienduizenden medewerkers onder andere tegen de griep vaccineert. Er wordt samengewerkt met Arbo-diensten, verzekeraars en brancheverenigingen om op effectieve wijze het ziekteverzuim terug te dringen.

VaccinatieZorg verzorgt tevens alle overige beroepsrisico vaccinaties zoals DTP , Kinkhoest en Hepatitis A en/of B. Een arts komt daarvoor langs op de werklocatie van de medewerkers, zodat zo min mogelijk werktijd verloren gaat. Griepvaccinatie tegen seizoensgriep wordt uitgevoerd in de maanden oktober en november van elk jaar. Daarmee biedt u uw medewerkers de gelegenheid zich tijdig voor het uitbreken van de griep te beschermen.

Een vaccinatie van VaccinatieZorg:

 • Wordt uitsluitend door artsen toegediend
 • Is pijnloos en vergelijkbaar met een speldenprikje
 • Voldoet aan de regels van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen. Zoals je kinderen, je vrienden met wie je iets afgesproken had, maar ook je (kwetsbare) cliënten en collega’s.

De enige effectieve manier om je te beschermen

Griep is een infectieziekte die je krijgt van andere mensen. Je kunt je moeilijk beschermen omdat het griepvirus mee zweeft op minieme waterdruppeltjes die iedereen uitademt of uithoest. De enige effectieve manier om je te beschermen is met een griepvaccinatie.

Griep lijkt op een flinke verkoudheid, maar als je echt de griep hebt krijg je tussen de 1 tot 3 dagen koorts. Deze koorts en pijn verdwijnen meestal na 3 tot 5 dagen. Het kan een paar weken duren voordat je weer helemaal fit bent.

Een griepvaccinatie:

 • Verkleint de kans dat je griep krijgt
 • Helpt de natuurlijke weerstand op te bouwen
 • Wordt aangeraden door wetenschappers en artsen
 • Veroorzaakt gelukkig geen griep!

Wie wel / Wie niet?

De griepvaccinatie wordt nogal eens gezien als een vaccinatie die alleen bedoeld is voor ouderen. Dit is absoluut niet waar! Griepvaccinatie is er voor iedereen die niet de griep wil krijgen. Griep is een vervelende ziekte die je eenvoudig kunt voorkomen door een griepvaccinatie.

Productieproces van het vaccin

De meeste mensen (99,5%) kunnen zonder probleem gevaccineerd worden. Er zijn een paar uitzonderingsgevallen die meestal te maken hebben met het productieproces van het vaccin. Griepvaccins worden gekweekt op basis van kippeneieren. Dat betekent dus dat mensen met een allergie voor kippeneiwit of veren niet gevaccineerd mogen worden. Daarnaast kunnen er overgevoeligheden zijn voor bepaalde antibiotica of middelen die ook in huidreinigingsmiddelen gebruikt worden. Ook Guillain Barré patiënten mogen niet gevaccineerd worden.

Hoe kun je een griepvaccinatie krijgen?

 • Degene die de griepvaccinatie binnen je organisatie coördineert kan je vertellen hoe je je kunt inschrijven.
 • Voordat de arts je vaccineert vul je een korte vragenlijst in over je gezondheid.
 • De arts geeft je een vaccinatie in je bovenarm. Kies de arm die je het minst gebruikt, want soms kan je arm wat stijfjes aanvoelen na de vaccinatie.
 • De griepvaccinatie wordt aangeboden door je werkgever. Deelname is op vrijwillige basis.

Helaas heeft de wetenschap niet 100% kunnen aantonen dat griepvaccinatie geen gevaar oplevert voor het ongeboren kind. Wij adviseren dan ook dat u alleen een griepvaccinatie neemt na de eerste drie maanden van de zwangerschap als u vaak last heeft van griep of wanneer u carapatiënt bent. Bij twijfel dient u uw (huis)arts te raadplegen.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriën en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...