Griepvaccinatie

Griepvaccinatie op locatie

Griep is geen grap! Het is een vervelende ziekte die mensen dagenlang in bed houdt. Gelukkig kunnen we ons hier tegen beschermen met behulp van de griepvaccinatie. VaccinatieZorg vaccineert daarom jaarlijks duizenden medewerkers bij kleine en grote ondernemingen tegen de griep. Gewoon op uw werklocatie, zodat zo min mogelijk tijd verloren gaat. Zo ontzorgt VaccinatieZorg in de zorg van medewerkers.

Interesse in onze dienstverlening of je aanmelden voor de griepvaccinatie?

De griepvaccinatie is voor iedereen!

De griepvaccinatie is voor iedereen die niet de griep wil krijgen. Niet alleen ouderen en risicopatiënten, maar ook jonge en vitale mensen hebben er baat bij.

  • De griepvaccinatie verkleint namelijk de kans op griep.
  • De griepvaccinatie zorgt voor een minder ernstig ziekteverloop wanneer u toch ziek wordt.
  • Door het nemen van de griepvaccinatie beschermt u de mensen om u heen.

Contra-indicatie
De meeste mensen kunnen zonder probleem gevaccineerd worden. Er zijn een paar uitzonderingsgevallen die meestal te maken hebben met het productieproces van het vaccin. Griepvaccins worden gekweekt op basis van kippeneieren. Mensen met een allergie voor kippeneiwit  mogen dan ook niet gevaccineerd worden. Gelukkig komt dit vrij weinig voor.

Wat is griep en hoe werkt de griepvaccinatie?

Griep

Griep is een infectieziekte die je krijgt van andere mensen. Het virus verspreidt zich via minieme waterdruppeltjes die iedereen uitademt of uithoest. Griep lijkt op een flinke verkoudheid, maar van de griep krijg je tussen de 1 tot 3 dagen koorts. Deze koorts en pijn verdwijnen meestal na 3 tot 5 dagen. Het kan een paar weken duren voordat je weer helemaal fit bent.

De griepvaccinatie

Het griepvaccin bevat onschadelijk gemaakte stukjes van meerdere griepvirusstammen. Deze prikkelen je afweersysteem. Je lichaam maakt hierdoor nieuwe afweerstoffen aan, waardoor je beter beschermt bent tegen het griepvirus. Er bestaat een kleine kans dat je toch ziek wordt van een griepvirus waar het vaccin niet tegen beschermt. Gelukkig knap je met een griepvaccinatie sneller op.

Het is raadzaam om je elk jaar opnieuw te laten vaccineren, De bescherming die de griepvaccinatie geeft, neemt na enige tijd weer af. Daarnaast wijzigt de samenstelling van de griepvaccinatie elk jaar. Dit komt omdat er meerdere griepvirussen zijn en het dominante virus per seizoen kan verschillen. Elk jaar bepalen deskundigen welke griepvirusstammen het komende winterseizoen worden verwacht. Op basis van deze verwachting wordt het griepvaccin geproduceerd.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriën en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...