Webinar GAIN Gelders zorgnetwerk infectiepreventie

GAIN Webinar Gelders zorgnetwerk infectiepreventie

Terugkijken Webinar "Prik-, snij-, bijt- of spataccident: en nu?"

Op donderdag 14 december j.l. werkten wij mee aan een webinar van Gelders Zorgnetwerk Infectiepreventie (GAIN) over het risico van prikaccidenten en hoe je jezelf kunt beschermen. In Nederland lopen maar liefst 1 miljoen werknemers het risico besmet te raken. Deze sessie bood inzichten in essentiële preventieve maatregelen en protocollen die nodig zijn om dit risico te minimaliseren.

Ontdek tijdens dit interactieve webinar hoe je prikaccidenten kunt voorkomen, de juiste stappen kunt nemen na een incident en welke beschermende maatregelen essentieel zijn voor jouw veiligheid. De experts delen praktische tips om dergelijke situaties effectief aan te pakken.

We kijken terug op een geslaagd webinar met meer dan 360 kijkers. Door de energie en betrokkenheid van de deelnemers resulteerde deze interactieve avond in een onverwachte verlenging. Of je nu in de gezondheidszorg of een andere sector werkt, deze informatie is van cruciaal belang.

Klik hier om de webinar terug te kijken en alsnog deze waardevolle inzichten te verkrijgen!

Tijdens dit webinar:

• gaan we in op de risico’s van een prikaccident aan de hand van theorie over bloed overdraagbare virussen;
• bespreken we maatregelen die je direct moet uitvoeren na een accident en acties die op langere termijn uitgevoerd moeten worden
• We besteden aandacht aan wat je preventief kunt doen om jezelf te beschermen tegen Hepatitis B.

Sprekers

Maarten Heuvelmans, arts-microbioloog ziekenhuis Gelderse Vallei Ede
Sandra Thoni, Deskundige infectiepreventie Slingelandziekenhuis Doetinchem en verschillende verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties.
Björn Herpers, arts-microbioloog bij PrikPunt (VaccinatieZorg)