Werknemers (Griepvaccinatie)

Werknemers

Als je werkgever besloten heeft om griepvaccinatie binnen jullie organisatie aan te bieden dan moet je dat eigenlijk zien als een extraatje van de baas; je bent uiteraard niet verplicht om een vaccinatie te nemen.

Hoe kun je een griepvaccinatie krijgen?

  • Degene die de griepvaccinatie binnen je organisatie coƶrdineert kan je vertellen hoe je je kunt inschrijven.
  • Voordat de arts je vaccineert vul je een korte vragenlijst in over je gezondheid.
  • De arts geeft je een vaccinatie in je bovenarm. Kies de arm die je het minst gebruikt, want soms kan je arm wat stijfjes aanvoelen na de vaccinatie.
  • De griepvaccinatie wordt aangeboden door je werkgever. Deelname is op vrijwillige basis.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriƫn en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...