Werkgevers (Griepvaccinatie)

Werkgevers: goed zorgdragen voor uw medewerkers

2 in 1: Gezonde medewerkers én een gezonde bedrijfsvoering

Gezonde medewerkers en een gezonde bedrijfsvoering zijn voor u als werkgever belangrijk. De griep vormt hierbij een jaarlijks terugkerende bedreiging. De griepvaccinatie is een effectieve maatregel om uw medewerkers gezond te houden. Gevaccineerd personeel heeft zelf minder kans op griep en kan het niet overdragen aan patiënten, collega’s en cliënten. Hiermee helpt de griepvaccinatie om uitval op de werkvloer en verzuimkosten tegen te gaan. VaccinatieZorg biedt het vaccineren op locatie, zodat zo min mogelijk tijd verloren gaat. Zo ontzorgt VaccinatieZorg in de bescherming van uw medewerkers.

Opdrachtformulier algemeen Opdrachtformulier zorg

Effectiviteit

  • Medewerkers die een griepvaccinatie halen, hebben zelf minder kans op griep.
  • Zo helpt de griepvaccinatie om het aantal medewerkers op de werkvloer op peil te houden.
  • Verminderde uitval van het personeel beschermt de toch al krappe budgetten.
  • Gevaccineerd personeel kan het griepvirus niet overdragen aan patiënten/collega’s/cliënten.
  • Zorgmedewerkers die gevaccineerd zijn met het griepvaccin beschermen hun patiënten tegen de ernstige gevolgen van griep.

 

 

 

VaccinatieZorg voert sinds 1996 bij meer dan 5.000 bedrijven griepvaccinaties uit.

Gratis ondersteuning bij inventarisatie via Geengriep.nl

Voor organisaties met veel medewerkers op verschillende locaties kan de inventarisatie voor de griepvaccinatie een opgave vormen. Om deze organisaties hierin te ondersteunen hebben wij www.geengriep.nl ontwikkeld. Een website die uitsluitend is bedoeld als hulpmiddel bij het inventariseren naar het aantal deelnemers aan de griepvaccinatie. Het platform werkt het beste wanneer uw medewerkers een zakelijk emailadres hebben. Het gebruik van GeenGriep is kosteloos en onze medewerkers bespreken graag met u of dit een toevoeging biedt binnen de dienstverlening.

U blijft zelf verantwoordelijk voor het aantal vaccinaties waarvoor de opdracht gegeven wordt. Eveneens blijft u verantwoordelijk voor het aanwezig zijn van de medewerkers op het vaccinatietijdstip. Vanuit GeenGriep.nl zullen bevestigingen voor de geplande afspraak per e-mail verstuurd worden. Het kan voor komen dat bepaalde medewerkers deze niet ontvangen en daarom bevelen wij aan om bijvoorbeeld via prikborden en/of intranet aan de medewerkers kenbaar te maken wanneer de vaccinaties plaatsvinden.

PrikPunt

PrikPunt is het landelijke 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg voor prik-, snij-, bijt-, spat- of krabaccidenten op het werk. U bent met PrikPunt verzekerd van gedegen advies en zorgvuldige begeleiding bij een prikaccident.

Lees verder...

Beroepsrisico vaccinatie

In sommige beroepen komen medewerkers vaker dan gemiddeld in aanraking met allerlei bacteriën en virussen (biologische agentia). Daarmee is blootstelling aan biologische agentia een arbeidsrisico voor de organisatie.

Lees verder...

Griep? Geen grap!

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lees verder...